20 Nisan 2009 Pazartesi

Apple ile şaka olmaz

Amerikan ordusu için geliştirllen iPhone ve iPod uygulamaları ortaya çıkardı ki, Apple'ın bu ürünleri askerler için silah kadar gerekli cihazlarmış.

Askerlerini birbirleriyle, komuta merkeziyle ve silah platformlarıyla bağlantılı hale getirmek isteyen ordu yetkilileri, çözümü cepleri kadar yakın bir yerde bulmuş. Bu iş için kablosuz bağlantıya sahip Apple ürünlerini kullanmak, hem kullanışlı hem de askerlerin halihazırda tanıdığı teknolojiler olduğundan akla yatkın bulunmuş.

Yabancı ülkelerdeki askerlerin çeviri ihtiyaçlarını karşılamasına yarayacak uygulamaların revaçta olduğu ürünlerde, bazı video uygulamaları sayesinde yerli halkın davranış ve adetlerinin de görsel olarak kavranması sağlanıyormuş.

Apple ürünlerinin başka bir kullanım alanı ise bomba imha robotlarının kablosuz bağlantı ile uzaktan kontrol edilmesi. Bir ordu yetkilisinin açıklamasına göre neredeyse tek parmakla kontrol sağlayan bu cihazlar, askerlerin aynı anda birçok işi birden yapmalarına imkan veriyormuş. Amerikalıların kendi aralarında sakız çiğnerken yürüyememe konusunda şaka yaptıklarını umarak, balistik ve patlayıcı konularında iki ellerini kullanmaya davet etmekten kendimizi alamıyoruz. Ya da hiç ellemesinler, daha hayırlı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder